Jesen je vreme kada mnoge od nas doživljavaju promene na koži. Sklona je isušivanju i perutanju, što ne samo da nas nervira, već i stvara neugodan osećaj i svrab. Naročite promene vidimo na licu koje više nije tako blistavo. Gubimo letnji ten. Zbog svega toga, moramo da se pobrinemo da ciljanom negom kožu održimo elastičnom, zdravom i sjajnom.

Hranljiva ulja i mleka za telo su nezaobilazna ukoliko želiš da sprečiš isušivanje i perutanje kože. Dani su hladniji, pa možeš da koristiš nešto kompleksnije formule u odnosu na lagane letnje losione, a da nemaš osećaj težine na koži.

Crvenilo i pucanje kože usled prvog vetra najpre će se, ipak, odraziti na tvom licu. Neprijatan osećaj zategnutosti izbeći ćeš pravilnom hidratacijom, a kreme za hladne dane trebalo bi da se razlikuju od onih koje koristiš tokom leta. Sem što ti je neophodno da sprečiš gubitak vlage, poželjno je da na lice nanosiš kreme koje dobro hrane kožu i štite od negativnih spoljnih uticaja. Predlažemo ti da nanosiš i serum pre kreme, u skladu sa potrebama tvoje kože. Antirid ne bi trebalo da izostaviš iz jesenje beauty rutine, jer je osetljivoj koži oko očiju potrebna posebna nega koju joj on pruža.

Ali, pre svega, potreban ti je temeljan piling. Postoje brojne vrste pilinga, a ovaj trenutak smatramo dobrom prilikom da te upoznamo s fitopilingom.

Fitopiling je tretman brzog ljuštenja kože koji se izvodi u kozmetičkim salonima. Njime se otklanjaju nečistoće, hiperpigmentacija, ožiljci od akni. Koži vraća elastičnost, glatkost, blistavost i otklanja sve posledice toga što joj možda nisi posvetila dovoljno pažnje u nekom trenutku. Višemesečno izlaganje suncu moglo je da ostavi trag na tvom licu u vidu fleka i pega, a fitopiling je odličan tretman i za takve probleme.

nega koze

Fitopiling, poput svakog pilinga, ljušti površinski sloj kože i obnavlja je, ali je njegovo dejstvo pojačano u odnosu na običan piling. Primenjuju se prirodni, biološki aktivni sastojci, koji ne štete tvom licu, a prodiru u dublje slojeve epiderma, što pozitivno deluje na metabolizam kože. Najčešće se u prahu za fitopiling nalaze sastojci dobijeni iz algi i lekovitog bilja.

Ne bi trebalo da te uplaši što će naneti sastojci izazvati blagi osećaj peckanja na licu, koje će tog dana ostati malo crvenkasto. Devojke u Cacao Beauty Centre objasniće ti razloge i odgovoriti na sva pitanja koja budeš imala.

U zavisnosti od tipa i stanja kože, preporuka je da se radi 3, 4 tretmana u razmacima od minimum 10 dana do 3 nedelje, a rezultati su vidljivi već nakon prve posete salonu.

Ne zaboravi da je tvoje telo tvoj hram, pa ga moraš negovati i iznutra. Pij dovoljno tečnosti i jedi namirnice bogate vitaminima i vlaknima. Dobar je trenutak da uvedeš i suplemente poput kolagena, selena, vitamina C i E, ali i donekle zapostavljenog vitamina D, koji nadoknađuje nedovoljno sunčevih zraka u tmurnim danima koji su pred nama.

U Cacao Beauty Center objektima na raspolaganju su ti brojni tretmani lica, pa ne sumnjamo da ćeš pronaći inspiraciju i način kako da najbolje neguješ kožu.

Prijavite se na našu mailing listu!

Budite u toku sa svim akcijama i novostima iz Cacao Beauty Centra.

Hvala Vam na prijavi!

Pin It on Pinterest