Došle su s globalnom pandemijom novog Korona virusa. Neplanirano su napravile problem na licima žena širom sveta. Dosadne su i uporne. To su maskne – akne koje nastaju kao posledica nošenja zaštitnih maski. Tvoja donedavna dnevna rutina u nezi kože lica i vrata više nije dovoljna. Vreme je da im objaviš rat, rešiš se posledica koje su do sada ostavile na tvojoj koži i sprečiš njihovu dalju pojavu.

Dok nosimo zaštitne maske, pod njima se na našoj koži stvaraju idealni uslovi za umnožavanje bakterija. Vazduh je topao, razvija se vlaga, pore se zapušavaju, a i sami materijali naših zaštitnih maski mogu biti razlog za iritaciju kože. Ukoliko se šminkamo, maskne će tim pre okupirati naše lice.

Kako su nam zdravlje i odgovornost na prvom mestu, ne preostaje nam ništa drugo nego da pojačamo dnevnu rutinu nege našeg lica i objavimo rat masknama.

Ukoliko su maskne već duboko prodrle u tvoju kožu i ostavile trag, vreme je da razmisliš o higijenskom tretmanu lica. Reč je o dubinskom čišćenju kože koje će je osloboditi nakupljenih toksina, hidrirati kožu i pojačati njenu mikrocirkulaciju, pore će prodisati.

Piling, čije blagodeti sigurno već dobro znaš, odlično je pojačanje u borbi s masknama. Nadamo se da poštuješ preporuku da ga radiš jednom sedmično, ali bi u ovoj situaciji trebalo da to činiš dva puta. Naravno, budi nežna prema svojoj koži, dovoljno da ukloniš mrtve ćelije, ali ne i da je oštetiš. Možda je pravi trenutak da se prepustiš rukama stručnjaka i odradiš hemijski piling, tretman voćnim kiselinama, koji će biti dobra baza za tvoju dalju pojačanu negu. Dolazeća jesen svakako je idealan trenutak za ovaj regenerativni tretman lica.

Čišćenje lica ujutru i uveče preparatima koji provereno prijaju tvojoj koži nešto je što se podrazumeva. A dok smo pod maskama, potrudi se da ni po koju cenu ne preskočiš ovaj dnevni ritual.

Jedan od tvoih saveznika u borbi s masknama je i aktivni kiseonik, čije su blagodeti po našu kožu sada još više na ceni. Bočice s raspršivačem idealne su za nošenje u tašni, tako da ovo osveženje možeš uvek da imaš uz sebe. Aktivni kiseonik neguje i stimuliše obnavljanje površinskog sloja kože, vraća joj elastičnost i sjaj. Ukoliko želiš profesionalni tretman kiseonikom tu je oxygen tretman kao dobro polazište za dalju negu. Ako do sada nisi koristila aktivni kiseonik, a odlučiš se za kupovinu istog u apotekama ili drogerijama, nemoj da te zabrine miris koji zna da bude neugodan prvih par dana dok se ne navikneš.

Tvoj omiljeni saveznik u lepoti, šminka, za vreme nošenja zaštitnih maski priklonio se tvom neprijatelju, pa veoma pogoduje razvoju maskni. Savetujemo ti da ne koristiš previše šminke i da je obavezno temeljno ukloniš s lica. Aktivni kiseonik o kome smo maločas pisali ima i dezinfekciono dejstvo, pa ti može biti od koristi da ga na lice naprskaš pre šminkanja, a još više ako se odlučiš da on bude tvoj „final touch“ nakon skidanja šminke i pre nanošenja noćne kreme.

Prijavite se na našu mailing listu!

Budite u toku sa svim akcijama i novostima iz Cacao Beauty Centra.

Hvala Vam na prijavi!

Pin It on Pinterest